Master thesis project on adaptation to flood plains

The critically endangered floodplain species Arabis nemorensis

Arabis nemorensis submerged under water in an experiment to measure resistance to flooding

Wir suchen zur Zeit eine/n motivierte/n Studenten/in für eine Masterarbeit. In dem Projekt nutzen wir interspezifische Hybriden um die Anpassung von Pflanzen an die ökologischen Bedingungen in Auenlandschaften zu untersuchen. Dabei wenden wir Methoden aus der quantitiven Biologie, sowie Next-Generation Sequencing und Bioinformatik an. Weitere Informationen findest du in der angehefteten PDF-Datei.

We currently offer a new project for a master thesis to a motivated student. In this project we are studying adaptation to floodplain ecology using interspecific hybrids. We apply methods of quantitative biology, as well as next-generation-sequencing and bioinformatics. You can find more information in the attached PDF file. NOTE:  In order to apply you have to be a student at the University of Cologne!